Ingrediënten

Semenax samenstelling

Originele Semenax (USA formule) is wereldwijd de meest verkochte pil die de aanmaak van meer sperma stimuleert. De formule is het resultaat van jarenlang onderzoek naar de werking van de verschillende bestanddelen.

De nieuwe Europese variant voert een lichte wijziging door aan de oorspronkelijke formule waardoor deze pillen iets goedkoper uitvallen.

Hier volgt een overzicht van de belangrijkste pijlers waarop beide formules gebaseerd zijn.

 

Ingrediënten (Originele Formule)

De originele formule van Semenax, ontwikkeld door Leading Edge Health bevat volgende actieve stoffen:

Semenax USA Formule Vitamine E, Butea Superba, L-Cartinine, Maca, Pine Bark extract, L-Arginine HCL, L-Lysine, Cutuaba, Epimedium Sagittatum, Muira Puama, Haagdoorn, Veenbessen extract, Tribulus Terrestris, Avena Sativa extract, Zweedse bloem, Zink aspartaan (20 % zink), Pompoenpit extract

De bestanddelen die exclusief zijn aan deze formule worden aangeduid in groene kleur.

Ingrediënten (EU Formule)

De Europese formule van Semenax, gecreëerd onder licentie door het Britse bedrijf Virenza bevat volgende actieve bestanddelen:

Semenax EU Formule Vitamine E, Zinkasparaat 20%, L-Carnitine, Butea Superba, Maca(wortel), Pijnboomschors, L-Arginine, L-Lysine, Chrysin, Maca, Fenegriek Extract, Meidoorn Bes, Cranberry Ext. PE, Avena Sativa Ext. PE, Sarsaparilla, Zweeds bijenpollenbloempoeder, pompoenpit extract.

De bestanddelen die exclusief zijn aan deze formule worden aangeduid in groene kleur.

 

Een woordje uitleg

 

EPIMEDIUM SAGITTATUM– Dit kruid groeit op afgelegen hoogvlaktes, en staat beter gekend onder de namen “Yin Yang Huo” of “Horny Goat weed.” Recent wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat dit kruid een directe invloed heeft op de aanmaak van sperma en werkt als een potentie verhogend middel(*1). Deze plant wordt al meer dan 2000 jaar succesvol gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om het seksleven te stimuleren.

Yin Yang Huo verhoogt lustgevoelens en seksueel verlangen, het versterkt de erectie en vermindert vermoeidheid(*2). Het kan ook de aanmaak van testosteron stimuleren, waardoor het lichaam meer sperma kan aanmaken.

** Epimedium Sagittatum komt alleen voor in de USA Formule.

L-ARGININE HCL– L-Arginine verhoogt de aanmaak van stikstofoxide in het lichaam wat een verbetering van de bloeddoorstroming (vasculaire dilatatie) teweegbrengt. Dit effect is met name goed zichtbaar in de streek rond de penis en op die manier kan men sneller tot harde erecties komen.

L-Arginine is al sinds het begin van vorige eeuw gekend als een erectie bevorderende stof, maar de werking ervan is van te korte duur om van belang te zijn in medische of therapeutische toepassingen. De oplossing bestond erin om L-arginine te combineren met moleculen die de stof langzaam kunnen afscheiden. Daarom zijn onderzoekers in het laatste decennia in staat geweest om de heilzame werking van L-arginine op de bloeddoorstroming te benutten.

De molecule is een goede geleider van andere natuurlijke stoffen waardoor men hun effect maximaal kan benutten. Ze zullen namelijk langer actief blijven dan zonder deze toevoeging. Hierdoor is men er voor het eerst in geslaagd om L-arginine op een succesvolle manier te laten inwerken op de stikstofoxide-aanmaak van het lichaam. De techniek staat garant voor de succesvolle werking van alle sperma volumepillen op zowel het libido, de vruchtbaarheid, de zaadproductie als het seksuele uithoudingsvermogen of de potentie.

Studies hebben aangetoond dat L-arginine de sperma productie en het aangemaakte volume met meer dan een factor vijf kan verhogen. Daarnaast kan het ook de vruchtbaarheid verbeteren. De stof stimuleert de beweeglijkheid van de zaadcellen en verhoogt het aantal actieve vruchtbare spermatozoïden in het zaadvocht. Het kan hulp bieden aan mensen die een te laag aantal actieve spermacellen aanmaken.

De stof verbetert de kwaliteit van het sperma en verhoogt de activiteit van de spermacellen. Dit resulteert in een hogere kans op succesvolle bevruchting. L-Arginine heeft ook een aantal anti-catabolische effecten, net zoals glutamine. Beide stoffen worden dan ook oa. gebruikt door bodybuilders om in vorm te blijven wanneer men een periode niet kan trainen. L-Arginine verhoogt niet alleen de bloeddoorstroming maar het stimuleert ook de aanmaak van nieuwe bloedcellen, en dit niet alleen in de penis maar over het hele lichaam.

CATUABA– Deze stof wordt uit de schors van de Catuaba boom gehaald en is de meest bekende en krachtige van de afrodisiaca uit het Braziliaanse regenwoud. Een aantal bekende oude Braziliaanse spreuken bewijzen het effect van deze stof op de mannelijke potentie, en de heilzame werking op mannelijke impotentie als gevolg van veroudering. Het staat gekend als stimulator voor het centraal zenuwstelsel met een sterk lustopwekkende werking. Het wordt toegepast tegen seksuele impotentie, nervositeit, slapeloosheid, vermoeide zenuwen en pijnen, verminderd geheugen en vergeetachtigheid. Meer in het bijzonder is Catuaba zeer effectief in het bestrijden van seksuele zwakte als gevolg van impotentie van de mannelijke geslachtsorganen. Het is een ongevaarlijk afrodisiaca voor zowel man als vrouw, zonder enige ziekmakende of negatieve bijwerkingen.

Catuaba wordt in Europese en Amerikaanse alternatieve geneeskunde al jarenlang gebruikt om het libido aan te sterken, het zenuwstelsel te stimuleren, algemene en seksuele vermoeidheid te verminderen, en als stimulator voor de genitale functies(*3). Catuaba is een zeer voedingsrijke bron voor het hele mannelijke geslachtsorgaan. Het verhoogt seksuele lustgevoelens en prestaties bij zowel mannen als vrouwen, maar het meest uitgesproken effect ligt op het terrein van mannelijke impotentie. Er is ook nog steeds geen enkel rapport gevonden dat zou aantonen dat deze lustopwekkende stof bijwerkingen zou veroorzaken, zelfs na langdurig gebruik.

Andere benamingen voor catuaba zijn onder andere cataguá, chuchuhuasha, tatuaba, pau de reposta, caramuru, piratançara en angelim-rosa.

** Catuaba komt alleen voor in de USA Formule.

POMPOENPIT EXTRACT– Deze pitten, en de voornamelijk de olie die zij bevatten worden al sinds de oudheid succesvol toegepast tegen symptomen van onvruchtbaarheid, depressies en een verminderd libido. Pitten van pompoenen bevatten een aantal zeer stimulerende eigenschappen die zeer heilzaam werken voor de prostaat alsook voor de hormonale productie. De olie van deze zaden bevatten onder andere calcium, potassium, zink, selenium, folaat en vitamines zoals niacin.

Recent onderzoek toont aan dat deze pitten ook de hormonale schade aan de prostaatcellen verminderen, en zo een bescherming vormen tegen prostaatkanker*(4). Pompoenpitten worden ook gebruikt om urinale infecties te behandelen. De olierijke pitten worden ook gebruikt als remedie tegen depressies, en zijn effectief ter behandeling van leerstoornissen.*(5) Pompoenzaad olie wordt al decennia lang gebruikt bij de behandeling van een ontsteking aan de prostaat.

ZINK OXIDE– Studies toonden aan dat deze zink oxide verbinding het aantal spermacellen verhoogt en de beweeglijkheid van het sperma met 80% tot zelfs 200% kan verbeteren. Het stimuleert de testosteron synthese.

L-CARNITINE– Dit aminozuur wordt in hoge concentraties aangetroffen bij gezond sperma. Het is bewezen dat dit een significante verhoging teweegbrengt van het aantal beweeglijk spermacellen in het zaadvocht. De eigenschappen van dit aminozuur kunnen dus de vruchtbaarheid verbeteren.

MACA– Een Zuid-Amerikaans kruid dat groeit in de hoogvlakten van het Andes gebergte, ook bekend onder de benaming “Peruviaanse Ginseng”. Deze zeer voedingsrijke plant wordt al sinds vóór de Inca’s gebruikt als stimulerend middel voor de vruchtbaarheid in mens en dier. De Spaanse veroveraars waren zo onder de indruk van de stimulerende werking van Maca dat er meerdere rapporten over werden gemaakt, en het Maca kruid een van de belangrijkste handelsproducten van de oorspronkelijke bewoners werden. Het is rijk aan suiker, proteïnen en essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en jodium.

In moderne kruidengeneeskunde wordt deze energetische plant toegepast tegen verzwakte immuniteit, tuberculose, menstruatie ongemakken, menopauze symptomen, maagkanker, steriliteit, verminderde viriliteit en andere seksuele afwijkingen. In de laatste decennia werd Maca door verschillende grote Amerikaanse instanties geprezen omwille van zijn sterk stimulerende eigenschap op de seksuele performantie. Het verhoogt en stimuleert de aanmaak van sperma, en maakt de zaadcellen ook beweeglijker.*(6)

Maca is een sterk afrodisiaca en heeft een regelende werking op de hormonale balans. Maca verhoogt dus het libido, het bevordert de potentie en vruchtbaarheid, en versterkt als afrodisiaca de seksuele prestaties.

BUTEA SUPERBA– Extract van een plant die afkomstig is uit Zuidoost Azië en daar gekend staat om haar stimulerende werking, haar positieve invloed op de seksuele prestaties en in staat is om het libido te verhogen. Butea superba is een gewas dat oorspronkelijk voorkomt in Thailand, Vietnam en India. De lokale bevolking kent het als een afrodisiacum.

Extract van deze plant stimuleert de mogelijkheid om tot een erectie te komen door haar werking op het pde-5 enzym. Het is daarnaast ook gekend om haar stimulerende eigenschappen op de aanmaak van sperma en de verhoging van de concentratie beweeglijke zaadcellen.*(7)

De plant groeit overvloedig verspreid in het Thaise woud en is populair bij Thaise mannen vanwege de vermeende effecten op verjonging en seksuele kracht.

L-LYSINE– Onderzoek heeft aangetoond dat dit aminozuur, in combinatie met zink, het aantal geproduceerde spermacellen verhoogt en ook de aanmaak van testosteron stimuleert.

Semenax bevat nog meer unieke ingrediënten die specifiek werden gekozen vanwege hun bevorderende werking op de aanmaak van gezond sperma en zaadvocht. Hun versterkende werking op het mannelijk voortplantingsorgaan, alsook het gunstig effect op de werkingsduur van andere ingrediënten maakt Semenax wereldwijd één van de meest verkochte kruidensupplementen voor de seksuele levenssfeer.

Bronnen: 

*(1) Health discovery – Horny Goat Weed- http://health.discovery.com/centers/sex/libido/goat.html

*(2) Foods’n herbs : Yin Yang Huo -http://www.foodsnherbs.com/horny_goat_weed_(yin_yang_huo).htm

*(3) Regenwoud planten – Catuaba – http://www.rain-tree.com/catuaba.htm .

*(4) HealthMD – Pumpkin Seeds – http://www.wholehealthmd.com/refshelf/foods_view/1,1523,176,00.html

*(5) Lustopwekkende pompoen – http://www.gelderlander.nl/dgeconomie/article675016.ece

*(6) Maca Lepidium meyenii – http://www.rain-tree.com/maca.htm .

*(7) Butea Superba – Seksueel effect bij mannen – http://www.meerpenis.nl/ingredienten/?i=butea-superba